Waar kan ik pennen ontwerpen?

Ben je op zoek naar een goede manier om je bedrijf, activiteit of club onder de aandacht te brengen? Dan zijn er voor de hand liggende methoden, zoals adverteren in de lokale krant, of het laten ontwerpen van een brochure. Maar heb je wel eens aan pennen ontwerpen bedacht? Dit is een ludieke manier om iets onder de aandacht te brengen!

Waarom pennen bedrukken?

Een pen is stiekem een heel simpele manier om klanten of belangstellenden je niet te laten vergeten. Dit gebruiksvoorwerp vind je namelijk praktisch overal. Hierdoor is het een product die voor iedere doelgroep interessant kan zijn. Handig als je je op bedrijven richt, maar ook als je bijvoorbeeld voor de sportclub voornamelijk particulieren op het oog hebt. Daarnaast worden pennen door jong en oud gebruikt, dus ook wat betreft leeftijd is de doelgroep erg ruim. Een extra bonus daarbij is dat een pen een relatief goedkoop marketingmiddel is. Handig dus als je een beperkt budget hebt!

Uitdelen of versturen

Door het formaat van de pen is het een ideaal weggeefcadeautje. Je kunt het mensen meegeven als je op een beurs staat, of pennen uitdelen op een evenement. Daarnaast is het een leuk presentje voor bestaande klanten of clubleden. Voor een redelijk bedrag kun je je dus net wat extra voor hen doen. Wat ook handig is, is dat een pen makkelijk per post te versturen is. Door het geringe gewicht en de grootte is het een leuk brievenbuscadeautje. Bezorgen hoeft niet veel te kosten, omdat een pen amper zwaarder is dan een gewone briefkaart.

Pennen laten ontwerpen

Om een pen cadeau te kunnen doen, is het natuurlijk wel van belang om een pen te ontwerpen. Pennen ontwerpen (https://www.zogedrukt.nl/pennen-bedrukken) hoeft niet lastig te zijn. Je kunt er meestal wel voor terecht bij een (online) drukkerij. Daar kun je het ontwerp vaak uit handen geven. In andere gevallen kan er via een online ontwerpprogramma zelf een ontwerp gemaakt worden. Meestal kun je kiezen uit verschillende soorten pennen. Ook is het mogelijk om uit diverse kleuren te kiezen, voor zowel pen als opdruk. Zo kun je op een vrij simpele manier toch flink variëren. Ideaal als je iets zoekt in de kleuren van je huisstijl of van bijvoorbeeld je voetbalclub.

Pennen: het perfectie promotiemateriaal

Wanneer je weet waar je pennen kunt (laten) ontwerpen, ben je al een eind op weg. Vaak worden de pennen gewoon bij je thuisbezorgd, waarna je ze kan gaan inzetten als promotiemateriaal. Wil je een pen verzenden naar (potentiële) klanten? Dan is het handig om niet alleen op het ontwerp van de pen, maar ook op het ontwerp van de envelop te letten. Het mooiste is natuurlijk dat alles in een herkenbare huisstijl is ontworpen. Ook hiervoor geldt dat je voor een huisstijl een ontwerpen kunt inschakelen. Met een beperkt budget kun je er echter ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met een online ontwerpprogramma bij een drukkerij. Succes met jouw ontwerp!