Houten wandpanelen voor thuis aanschaffen

Met houten wandpanelen haal je een stukje natuur in huis. Naast dat hout over hoge decoratieve eigenschappen beschikt, is het ook een prima isolator. Houten wandpanelen zijn gemaakt van hergebruikt hout uit oude vloeren, balken en deuren. Houten muurbekleding is makkelijk zelf te bevestigen en je kan er ook mooi allerhande bekabeling achter kwijt. De houten wandpanelen die je in ons assortiment aantreft zijn verkrijgbaar in meerdere sfeervolle kleuren. Met een dergelijk authentieke wandbekleding geef je op een eenvoudige en snelle manier een totaal nieuwe look aan je huis.

Waar is houten wandbekleding te gebruiken?
Houten wandpanelen zijn in elke ruimte te gebruiken, zelfs in de badkamer of keuken. Bij gebruik in vertrekken waar je te maken krijgt met water- en vetdampen moet je er alleen even op letten dat ze over een waterafstotende topcoating beschikken. Deze kan je in principe zelf aanbrengen. Woodpanelen zijn op iedere soort ondergrond te bevestigen. Afhankelijk van het soort houten wandpaneel dat je koopt, heb je de keuze uit een systeem waarbij je de panelen op de wand plakt of dat je ze vastschroeft op een eerder aangebracht rachelwerk. Plakhout geeft een dunnere afwerking, waardoor ze uitermate geschikt is voor ruimtes waar elke centimeter telt.

Niet als wand, wel als decoratiepaneel
Met houten wandpanelen kan je veel meer doen dan alleen gebruiken als wandbekleding. Het natuurlijke hout leent zich bij uitstek voor het oppimpen van een ruimte in de vorm van een decoratief wandobject. Door het geleefde uiterlijk van het gebruikte hout, heb je met een stuk, of meerdere tegen en/of over elkaar gemonteerd, een mooie eyecatcher. Denk hierbij aan wanddecoratie in een entree, boven de haard, slaapkamer of in de werkruimte. INDO Deco Wall houten wandpanelen zijn niet alleen duurzaam, doordat het hout geleefd heeft, gaat er achter elk stukje hout ook nog eens een eigen verhaal schuil.