Maak je eigen tuinhuis

Weet je precies hoe je ideale tuinhuis of blokhut eruit zou moeten zien? Heb je speciale wensen waardoor een tuinhuis perfect past in jouw tuin en bij jouw huis? Voldoen de standaard tuinhuizen en blokhutten niet aan die wensen? Dat is in veel gevallen geen enkel probleem. Het is tegenwoordig heel eenvoudig om een tuinhuis op maat te laten maken.

Een tuinhuis op maat

Bij het maken van een tuinhuis op maat is het verstandig om als eerste een keuze te maken wat betreft de afmetingen. Hoe lang en hoe breed wil je het tuinhuis hebben? Er is keuze genoeg wat betreft de afmetingen van je tuinhuis, maar het tuinhuis moet natuurlijk wel in je tuin passen.
Als je bepaald hebt hoe groot je tuinhuis moet worden, is het tijd een keuze te maken wat betreft het dak. Je kunt vaak kiezen uit verschillende daktypes: een lessenaarsdak, een zadeldak, een piramidedak of een kapschuurdak. Laat je altijd goed informeren over de mogelijkheden van dakbedekking en daktype.
Ook wat betreft houtsoort, houtdikte, vloeren, de plaatsing van ramen en deuren is er een ruime keuze. Laat je daarom altijd goed informeren over wat er mogelijk is op deze gebieden.

Ook overkappingen op maat

Naast tuinhuizen op maat kun je ook een overkapping op maat laten maken die volledig past in jouw tuin. Ook hiervoor geldt dat de keuze in afmetingen, houtsoort, houtdikte en de dakbedekking enorm groot is. Een overkapping in je tuin moet natuurlijk passen in je tuin en liefst ook een weerspiegeling zijn van je persoonlijke smaak. Een overkapping of veranda die als aanbouw aan je huis wordt gemaakt, fungeert in veel gevallen als een soort tweede huiskamer. Dat betekent dat de overkapping ook een uitstraling moet hebben die past bij je huis.