Post ontvangen in stijl

Hoewel er tegenwoordig steeds minder brieven verstuurd worden, blijft de brievenbus een belangrijk onderdeel van je woning. Naast brieven, ontvang je er uiteraard ook folders, kranten en huis aan huis bladen in. De postbode komt bijna iedere dag wel een keer langs om wat in jouw brievenbus te doen. Deze handige postbox is dan ook verkrijgbaar in verschillende varianten. Welke past het beste bij jouw woning?

De moderne RVS wandvariant

De meest bekende brievenbus en meest voorkomende variant, is het moderne hoekige RVS model. Ook deze zijn uiteraard in verschillende uitvoeringen te koop, maar over het algemeen is de bus rechthoekig, met een gleuf aan de voorkant of bovenkant en kun je deze aan de muur (of aan een paal) bevestigen. Je koopt hem in een RVS stalen uiterlijk, een wit model of een zwarte uitvoering. Het is niet vreemd dat dit model het meest voorkomt, het is immers een solide brievenbus, die je tege scherpe prijzen kunt aanschaffen.

De klassieke staande variant

Er zijn ook klassieke modellen te koop. Deze hebben een nostalgisch uiterlijk en zijn gemaakt van gietijzer. De brievenbus heeft het uiterlijk van een klein posthuisje, compleet met puntdak. Aan de voorkant zit een gleuf waar de post in moet. Heb jij een oude boerderij of woon je in een mooie nostalgische omgeving? Dan mag dit exemplaar zeker niet ontbreken bij je voor de deur. Er zijn mooie staande varianten, helemaal van gietijzer, inclusief de voet, maar ook modellen die je aan een muur of paal kunt bevestigen. Het is aan jou welk model het beste past voor je huis.

Schanskorf brievenbus

Wil je jouw post echt in stijl ontvangen? Kies dan voor de schanskorf brievenbus. Zeker wanneer je meerdere schanskorven in je tuin hebt, zoals een schanskorven schutting of een tuinborder van schanskorven, is deze brievenbus een uitstekende keuze. Het moderne robuuste uiterlijk ontgaat de postbode zeker niet. Met plezier stopt hij de post in deze brievenbus. De post komt terecht in een opvangbak. Je hebt dus geen last van doorweekte post.

Schattige Zweedse modellen

Naast de bekende varianten, zijn er ook schattige Zweedse modellen te koop. Deze brievenbussen zijn een soort kleine houten huisjes, waar kaboutertjes in kunnen wonen die je post in ontvangst nemen. Het heeft een landelijk uiterlijk en is zeer geschikt voor monumentale en oudere woningen. Maar ook voor de liefhebber is dit schattige model een lust voor het oog. 

Mailbox, Brievenbus, Brief, Postdiensten, Communicatie