Kies eens voor Kokosschuttingen in je tuin

kskkw0918Tegenwoordig hebben de meeste mensen een houten schutting met betonnen palen in de tuin staan. Vaak wordt voor dit materiaal gekozen omdat onvoldoende duidelijk is wat voor andere materialen je nog meer voor een schutting kunt gebruiken. Als jij je schutting wilt gaan vervangen en op zoek bent naar een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief, dan is een schutting van natuurlijke materialen de beste keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor schuttingen van bamboe, boomschors of riet. Maar waarom zou je niet kiezen voor een kokosschutting in je tuin?

Warm en natuurlijk gezicht

Steeds meer mensen kiezen voor een schutting van kokos. Een groot voordeel van een kokosschutting is de warme uitstraling die dit materiaal heeft. Het schermt je tuin op een subtiele manier af en geeft je een veel natuurlijker gevoel dan een (hard)houten schutting of eentje van beton. Bovendien is een schutting van kokos zeer dicht, waardoor je vrijwel geen inkijk meer hebt en geluid van buiten sterk gereduceerd wordt. En zeker niet onbelangrijk: een schutting van kokos is veel milieuvriendelijker dan een schutting van bijvoorbeeld geïmpregneerd hout. Je kunt er ook voor kiezen om je kokosschutting te laten begroeien door klimplanten, want kokos is voor diverse soorten klimplanten een ideale bodem om op te groeien. Je zult zien dat je kokosschutting binnen enkele jaren volledig begroeid is door de klimplanten, zodat je tuin een nog natuurlijker uitstraling krijgt.

Kokosschutting is duurzamer dan je denkt

Veel mensen denken dat je kokos schuttingen alweer snel zal moeten vervangen. Kokos is toch immers een minder duurzaam materiaal? Dat is een misvatting. Kokos is namelijk uitstekend bestand tegen aanslag als mos en algen, en ongedierte. Bovendien zijn de schermen opgebouwd uit duurzame kokosvezels, die afgewerkt zijn met een omhulsel van kokosnoot. Hierdoor heb je de garantie dat je jarenlang plezier zult hebben van je kokosschutting.

Tagged on: ,