Ilexcrenata.nl, voor alle informatie over de Ilex crenata

Ilexcrenata.nl is de website om meer informatie te vinden over de Ilex crenata. Vaak wordt hij gebruikt als vervanger voor de Buxus. De Buxus wordt tegenwoordig vaak getroffen door verschillende ziektes en aantastingen, waardoor de Ilex Crenata een hele goede vervanger is. De Ilex Crenata lijkt namelijk veel op de Buxus door zijn compacte groei en kleine blad. De Ilex Crenata heeft een mooie diepgroene kleur en fijne, licht bolvormige, stevige blaadjes. Ook heeft de Ilex Crenata kleine onopvallende witte bloemetjes en zwarte besjes die juist weer extra sier geven aan de heester.

 Verschillende soorten

De Ilex Crenata heeft vele verschillende soorten, namelijk de Green Hedge, Caroline Upright en de Maximowicziana Kanehirae. Deze soorten lijken erg op elkaar maar hebben kleine verschillen. Zo is de Caroline Upright een mannelijke plant, waardoor hij wel bloemetjes geeft, maar geen besjes. De Maximowicziana Kanehirae groeit bijvoorbeeld weer net iets sneller dan de andere twee. Dit kan handig zijn als je snel een haag wilt laten groeien in je tuin. Het onderhoud en aanplanten van de drie verschillende soorten is wel redelijk hetzelfde.

Vind informatie over het aanplanten en onderhouden van de Ilex Crenata op Ilexcrenata.nl

Op Ilexcrenata.nl kun je veel informatie vinden over het onderhoud en het aanplanten van de Ilex Crenata. De heester is redelijk makkelijk te onderhouden. Zo is bijvoorbeeld twee keer per jaar snoeien vaak genoeg. Verder kan de Ilex Crenata het hele jaar door worden geplant, behalve bij vorst. De standplaats is het liefst zonnig tot halfschaduw en het liefst op een humusrijke, iets zuurdere grond. Op Ilexcrenata.nl wordt aangeraden om de Ilex Crenata de eerste dagen goed vochtig te houden. Meer informatie over het onderhoud en aanplanten van de Ilex Crenata kun je vinden op Ilexcrenata.nl.