Zo pas je je slaapkamer aan op de warmste nachten

 

Het is inmiddels volop zomer in Nederland. De temperaturen stijgen niet alleen overdag, maar ook ’s nachts blijft het ontzettend warm. En hoeveel de meeste mensen hopen dat het in september alweer een stuk koeler zal worden, is de kans groot (zeker wanneer we ook naar de voorgaande jaren kijken) dat er nog wel een nazomer aan zit te komen. Goed slapen is tijdens plakkerige nachten niet vanzelfsprekend. De kans is groot dat ook jij nachten hebt liggen woelen. Wil je voorkomen dat dit de komende weken zal blijven aanhouden? Dan is het belangrijk om je slaapkamer nu nog aan te passen op de zomer. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geven we een aantal handige tips.

 

Kies voor een luchtig dekbedovertrek

 

Er zijn heel veel mensen die slecht slapen wanneer ze geen dekbed of deken hebben. Dit terwijl je tijdens de warmste nachten eigenlijk beter zonder kunt slapen. Je kunt dit gelukkig eenvoudig oplossen door voor dekbedovertrekken van luchtige stoffen te kiezen. Haal daarnaast het dekbed uit je overtrek en slaap enkel onder het laken. Zo bespaar je jezelf een hoop extra warmte en geniet je toch nog van de nodige geborgenheid.

 

Zorg voor een aangename temperatuur in de slaapkamer

 

Een goede tip, maar hoe dan? We horen het je bijna denken. En dat is ook niet zo gek, want dit is het grootste probleem waar we tegenaan lopen. De warmte overdag kunnen we wel oplossen door verkoeling te zoeken, maar wanneer je slaapkamer warm is zal dit de nachtrust enorm verstoren. Je lichaam moet afkoelen om in een diepe slaap te kunnen vallen.

 

Natuurlijk is airconditioning in dit geval de meest effectieve oplossing, maar wel ook direct het duurst. Daarom is het slim om ook naar goedkopere alternatieven te kijken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de gordijnen in de slaapkamer overdag dichthoudt, zo kan de warme lucht niet binnen komen. Pas als de temperatuur buiten koeler is dan binnen kan je de ramen weer openzetten. Ook kan het slim zijn om een ventilator aan te schaffen. Circuleert deze enkel nog warme lucht? Plaats hier dan een bak met ijs voor, zo blaast hij opnieuw koele lucht en kan jij heerlijk in slaap vallen.

 

Denk ook aan het dekbed

 

Denk natuurlijk niet alleen aan de dekbedovertrekken, maar ook aan het dekbed zelf. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel het slaapklimaat. Nu kan je ervoor kiezen om het dekbed uit de hoes te halen, maar het is toch prettiger wanneer je hier gewoon onder kunt blijven slapen. Kies bij voorkeur voor een echt zomerdekbed. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de warmere zomermaanden en bieden geborgenheid, maar weinig extra warmte.

 

Er zijn verschillende soorten zomerdekbedden verkrijgbaar. Laat je adviseren door een speciaalzaak of onderzoek eerst de verschillende eigenschappen van ieder dekbed online. Zo weet je zeker dat je voor jouw situatie de juiste keuze maakt.

 

Trek natte sokken aan

 

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar geloof ons: het werkt echt! Je hebt vast wel eens gemerkt dat je in de wintermaanden slecht in slaap kan vallen wanneer je voeten koud zijn. Dit komt omdat deze voor een groot gedeelte de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Dat geldt dus ook wanneer je voeten juist te warm zijn. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om licht vochtige sokken aan te trekken. Door je voeten af te koelen, zal je ook merken dat je het zelf minder warm hebt. Het is niet voor niets dat in de zomer vaak wordt aangeraden om een koud voetenbadje te nemen. In de slaapkamer komt dit dan ook zeker van pas. Alleen dan net een beetje anders!

 

Dit artikel is geschreven door GMU | Big Data Online Marketing.