Puzzelen is en blijft super leuk, ongeacht je leeftijd

Eerlijk is eerlijk, iedereen heeft wel eens een legpuzzel gemaakt. Of de puzzel nou 100 stukjes had of 6.000, het is en blijft een heerlijk tijdverdrijf. Hoe moeilijker en uitdagender de puzzel is, hoe leuker dit wordt. Daarnaast is puzzelen hartstikke goed om de hersenen te trainen en actief te houden. Welke puzzelmerken heb jij al in huis? Of ben je nog op zoek naar een nieuwe puzzel? Er bestaan tegenwoordig zo veel verschillende plaatjes, dat je niet meer normaal kunt kiezen. Je wilt ze natuurlijk het liefste allemaal!

De puzzels van jouw Disneyhelden

De allerleukste en uitdagende puzzels voor de jongere generatie onder ons, is de disney puzzel 1000 stukjes. Deze puzzels zijn makkelijk voor beginnende puzzelaars of voor jonge kinderen. Niks is leuker dan jouw favoriete Disney-helden terug te zien op een grote puzzel! Zie je liever Belle en het Beest, Dumbo of toch liever Aladdin? Ze bestaan allemaal. Sommige puzzels van Disney zijn zelfs te verkrijgen in 3D, voor een veel gaver effect!

Populairste puzzel van Jan van Haasteren

De echte fanatieke puzzelaars die van uitdagende puzzels houden, weten dat de legpuzzels jan van haasteren de echte klassiekers zijn en blijven! Zijn puzzels worden momenteel over de hele wereld verkocht. Jan van Haasteren staat bekend om zijn beroemde tekeningen op zijn puzzels, waar er maar liefst 150 tot 200 van bestaan! Jan van Haasteren heeft kleine puzzels van 10 stukjes tot hele grote puzzels van 5.000 stukjes. Op elk van zijn puzzels laat hij dezelfde figuren of patronen terugkomen. Als je op zoek bent naar een echte uitdagende puzzel, zijn de puzzels van Jan van Haasteren zeker aan te raden. 

 

Het puzzelmerk Heye

Ooit van de heye puzzel gehoord? Dit is een merk die je misschien minder bekend voorkomt, maar ook super uitdagende puzzels heeft. Het puzzelmerk Heye richt zich vooral op de wat ‘simpelere’ plaatjes. Als je er van houdt om puzzels te maken van de natuur, dieren of kunst is dit een merk die je misschien interessant kunt vinden. De puzzels van Heye begint vanaf 1.000 stukjes en ze hebben zelfs puzzels van 4.000 stukjes. Hier ben je wel even zoet mee! 

 

Conclusie

Er bestaan super veel verschillende puzzels, voor jong of oud. Ga je liever voor een Jan van Haasteren puzzel of bestel je liever een puzzel van je favoriete Disney-held? Het kan allemaal, niks is te gek! Puzzelen is hartstikke goed om je brein actief en fit te houden. Maak het jezelf een keer wat moeilijker door een puzzel te kiezen waar je wat langer de tijd voor nodig hebt, zo blijf je jezelf uitdagen. Je bent nooit te oud om te puzzelen!