Grote bloempotten voor in de tuin

Wat nieuws proberen voor in uw tuin?

Bent u ondertussen wel uitgekeken op uw tuin? Dan is dit zeker een vernieuwende tip. Grote bloempotten, dat klinkt onhandig en wat oud, maar na verder te lezen verandert dat zicht hopelijk!  Want in principe is er niet een bepaalde soort tuinstijl nodig om een grote bloempot toe te voegen. Het gaat dus vrij makkelijk om een bloempot toe te voegen aan uw tuin, en het leuke is aan zo’n grote pot er past van alles in, laat die fantasieën los!

De verschillende soorten

Vierkante, ronde, hoge, lage of gesierde potten, soorten en maten genoeg. Houd u meer van een strak uiterlijk kies dan een grijze of zwarte bak zonder versiering, hier kan ook bijna alles qua planten of bloemen in. In tegenstelling tot een bak met een patroon erop met eventuele kleur, is het daar wat moeilijker bij het te matchen met wat er in de bak komt. 

De opvulling van zo’n plantenbak

Aangezien we het hier met name over grote plantenbakken hebben, kunnen we ook over meer en grotere planten nadenken. De welbekende bonsai boom word dus ook een optie, een grote pot gevuld met aarde en een bonsaiboompje erin, dat past goed in een strakke tuin. Ook kunnen we voor een combi inplanten, langgras of varens omringd door kleine vetplantjes. Dit geeft een tropische en toch wat luxe sfeer, en het is makkelijk te onderhouden! Bloe]men is iets voor de kleinere potten, maar het kan toch ook in een grote pot, neem dan wel ook de grotere soort bloemen zoals zonnebloemen of een lavendel.

Hoeveel gaat dat kosten?

Wilt u een bloempot kopen? Dan is de prijs natuurlijk niet onbelangrijk, het hangt voor de prijs af van 2 dingen, de grootte en de materiaal van de bak. Materialen zoals kunststof en steen zijn goedkoper dan bijvoorbeeld staal of leisteen. We pakken een midden prijs van 65EU met marges van 40EU tot 250EU +