Een nieuwe look in je tuin met kunststof openslaande deuren

Heb jij ook al jaren dezelfde tuin? Wil je graag de tuin eens goed aanpakken? Neem dan kunststof openslaande deuren open of een kunststof schuifpui! Zo geef je namelijk een volledig nieuwe look aan je tuin. Kunststof is een ideaal materiaal voor deze deuren, het vervormt namelijk niet en heeft weinig tot geen onderhoud nodig! Met kunststof openslaande deuren krijg je dus alle voordelen van een houten deur, zonder de nadelen.

Waarom kunststof?

Omdat kunststof enorm sterk is hoef je bijna geen onderhoud te plegen. In tegenstelling tot houten deuren zet het niet uit bij vocht. Als een houten deur uitzet, rot of simpelweg ouder wordt sluiten de deuren minder goed. Daardoor verlies je dus enorm veel warmte en kan het zelfs gaan tochten! Met kunststof heb je dat probleem niet, dat vervormt namelijk niet. Jaren na installatie sluiten de deuren nog steeds optimaal. Kunststof hoeft ook niet gelakt te worden, dat scheelt veel tijd en geld. Kunststof openslaande deuren zijn dus bestand tegen alles en ze gaan ook nog eens veel langer mee dan houten deuren. Omdat kunststof zoveel sterker is dan hout kan het glas ook veel groter zijn, daardoor lijkt de tuin groter en heb je meer licht in het interieur. Een ander voordeel van de sterke kunststof is dat ze inbraakwerend werken.

De voordelen van een kunststof schuifpui

Kunststof kozijnen en deuren zijn een mooie toevoeging aan je tuin. Kunststof past perfect in een moderne tuin omdat het geen nerf heeft. Zo werk je de tuin strak af. Omdat het glas veel groter kan zijn in een kunststoffen deur krijg je veel meer licht in je woonkamer waardoor je het buitengevoel ook binnen hebt. Je kan natuurlijk ook altijd lekker de deuren of de pui open zetten en genieten van de frisse buitenlucht.

Pui of deur?

Het is natuurlijk een moeilijke keus, kies je voor een deur of een pui? Deuren zijn een traditionele optie en passen goed bij een brede tuin omdat de deuren dan volledig opengeslagen kunnen worden. Bij een smallere tuin kan het beter zijn om een kunststof schuifpui te installeren, door het grote glasoppervlak lijkt het of de tuin veel groter is omdat je in het huis kan kijken. Een pui heeft voor veel mensen een modernere look, dus past het vaak beter bij een moderner huis, voor een traditionele look zijn deuren voor veel mensen een betere optie.