Creëer thuis een fijne sfeer met shutters!

Een sfeervol en gezellig ingericht huis is ontzettend belangrijk om je in je eigen woning lekker op je gemaakt te kunnen voelen. Een knus en warm interieur creëren kan natuurlijk op verschillende manier. Bijvoorbeeld door goed doordacht je meubilair uit te kiezen, een vloerkleed te gebruiken en gebruik te maken van gezellige woonaccessoires als schilderijen, mooie planten vazen of een vitrinekast om je verzameling uit te stallen. Een van de interieuronderdelen die erg sfeerbepalend is en waarmee je het woongenot en goede gevoel ook positief kunt beïnvloeden, is strakke raamdecoratie. Met name shutters en horren zijn ideaal om jouw interieur gezelliger, warmer en vrolijker te maken. Wat er zo aantrekkelijk is aan deze stijlvolle en praktisch goed bruikbare raambekleding, lees je in dit artikel!

Shutters en horren helpen om een luxe en intieme sfeer op te roepen

Je thuis goed en ontspannen voelen begint met ervoor zorgen dat de sfeer in je woonkamer (en natuurlijk in andere ruimtes) rust en intimiteit uitstraalt. En dat kan uitstekend door shutters te kiezen die passen bij je interieurstijl. In elk geval heb je de garantie dat er genoeg keuze is qua stijlen en kleurvarianten shutters raambekleding. Het aanbod op dit gebied is echt enorm. En ook als je een passende hor zoekt, zijn er opties in overvloed! De betreffende speciaalzaak waar je jouw raamdecoratie koopt, kan je goed adviseren over de mogelijkheden. Heb je uiteindelijk een keuze gemaakt? Dan wordt er maatwerk geleverd en heb je raamdecoratie waar je jarenlang van kunt genieten.

Gemakkelijk in het gebruik

Fijn aan de combinatie van shutters raamdecoratie en een hor, is dat ze gemakkelijk in het gebruik zijn. Een shutter kun je snel open en dicht zetten, waardoor je het naar binnenvallende zonlicht uitstekend kunt afstemmen op jouw wensen. Wil je het binnenshuis verkoelen omdat het buiten erg heet is? Dan kun je de lamellen van je raambekleding helemaal afsluiten. Of je kunt ervoor kiezen om het licht een bepaalde richting op te sturen door de lamellen bij te draaien. Ook als je even geen zin hebt in naar binnen glurende voorbijgangers, draai je de shutters lamellen bij en heb je de privacy die je wilt. Naast het prettige gebruiksgemak is ook het reinigen van shutterlamellen niet ingewikkeld. Pak er zo nu en dan even een droge of licht vochtige stofdoek bij, neem de lamellen af en… je bent alweer waar!

Ook in de herfst- en wintermaanden profiteer je

Aantrekkelijk aan shutterraambekleding (eventueel met horren) is dat je in de zomermaanden het binnenklimaat koel kunt houden door de lamellen af te sluiten en de hordeur of het horraam open te zetten. Er komen geen nare insecten binnen, terwijl het wél snel afkoelt in huis.

Maar ook in de koudere maanden, tijdens de herfst en winter, zijn shutters lamellen ideaal. In die periode kun je deze juist gebruiken om de warmte in je huis vast te houden. Sluit de lamellen af en de cv kan direct lager gezet worden. Dat is niet alleen goed voor je eigen bankrekening, maar ook voor het milieu!