4 nuttige tips bij het kopen van jouw eerste echte kunstwerk

Kunst kijken is iets waar heel veel mensen enorm van kunnen genieten. Als echte kunstkenner is kijken naar kunst al ontzettend mooi en uitdagend, maar kunst kopen is nog veel spannender. En hiermee bedoelen we natuurlijk niet de standaard kunstwerken die je in confectiewinkels kunt kopen. Kunst van echte kunstenaars die stuk voor stuk uniek zijn. Dat is waar we op doelen. Maar hoe bepaal je nu echt of iets mooi is? Wat is de definitie van mooi? Waar kun je het beste beginnen als je kunst bij Artihove.nl wilt aanschaffen? In dit artikel geven we 4 nuttige tips bij het kopen van jouw eerste echte kunstwerk. 

 

1. Kunst in alle vormen 

 

Kunst kent heel veel verschillende gezichten. Bij kunstwerken denken we al gauw aan schilderijen en beelden. Maar kunst is nog veel meer dan dat. Zelfs een werkje van je kind kan als kunstwerk worden beschouwd. Als het uniek is en door jou mooi wordt gevonden, mag je het gerust kunst noemen. Zet kunst dan ook niet weg in één vakje, maar geniet van alle verschillende mogelijkheden. 

 

Het grootste voordeel van het enorme brede begrip kunst is dat je deze ook op heel veel verschillende manieren kunt invullen. Zo is kunst ook heel leuk om te geven. Bijvoorbeeld als cadeau voor een afscheid collega. Mogelijkheden in overvloed. 

 

2. Sta open voor nieuwe dingen 

 

Kunst is niet in één hokje te plaatsen. Dat is wel duidelijk. Bovendien staat de ontwikkeling van kunst nooit stil. Ieder jaar worden er weer nieuwe dingen verzonnen om uniek te kunnen blijven. Van bronzen beelden tot sculpturen, ieder jaar weer zien ze er anders uit. Blijf je dan ook niet vasthouden aan kunstwerken van enkele jaren geleden, maar sta ook open voor nieuwe dingen. Kunst kopen is dan ook een mooie trigger om mee te gaan met je tijd en te genieten van al het nieuws wat kunstenaars vandaag de dag verzinnen.

 

3. Neem de tijd 

 

Maak van het kopen van kunst geen wedstrijd. Je hoeft niet binnen een paar uur te bepalen welk kunstwerk je in huis haalt. Sculpturen kopen bij Artihove.nl vergt veel tijd en inspanning. Smaken verschillen en het ontdekken van je eigen smaak op het gebied van kunst kan erg lastig zijn. Neem de tijd en geniet van je nieuwe hobby. Kijken, kijken en nog eens kijken is ons motto. Door veel te kijken en te lezen en het aanbod online te bestuderen kan je er achter komen wat bij je past. Bezoek niet alleen kunstgalerijen, maar ga ook op zoek naar interessante musea. Zo ontdek je welke kunstwerken je trekken en welke je bijvoorbeeld al liever uit je systeem filtert. 

 

4. Laat je niet leiden door de prijs 

 

Veel mensen kijken naar de prijs om te bepalen of een kunstwerk echt de moeite waard is. Als iets echt duur is moet het wel goed zijn, nietwaar? Het tegendeel is echter waar. De prijs zegt niets over de kwaliteit van een kunstwerk. Daarnaast zien we ook regelmatig dat kunstwerken die in iets grotere oplages zijn gemaakt ook voor scherpere prijzen kunnen worden verkocht. Dit betekent niet dat ze minder kwalitatief zijn, maar simpelweg dat er meer van beschikbaar is. Daarnaast zijn kunstwerken van beginnende kunstenaars vaak een stuk goedkoper. En laten we eerlijk wezen, iedere grote kunstenaar is ooit met goedkope kunstwerken begonnen. Het verkennen van deze werken is juist al een avontuur op zich!