Een geschikt hoofdkussen bestellen

Als je op zoek bent naar een geschikt hoofdkussen, dan kun je kijken naar kussens met verschillende vormen en vulmaterialen. Voor een goede nachtrust zijn een aantal eigenschappen van een hoofdkussen heel belangrijk. Als je al een goed matras en prettige dekens hebt aangeschaft, dan mag een goed kussen niet ontbreken. Net als bij een matras zijn bij hoofdkussens ook verschillende vulmaterialen mogelijk. Het soort hoofdkussen die geschikt is voor jou is uit te zoeken door naar een aantal verschillende eigenschappen van hoofdkussens te kijken. 

 

Geschikte hoofdkussens vinden

Voor een goede nachtrust is een geschikt kussen zeer belangrijk. Als je het snel warm hebt dan kun je kijken naar materiaal wat goed ventileert en fris aanvoelt. Denk bijvoorbeeld aan traagschuim of wol. Als je het snel koud krijgt dan kun je onder andere kijken naar dons en veren, of polyester. Naast de eigenschappen van het hoofdkussen om je warm, of juist koel, te houden, kun je ook kijken naar andere eigenschappen. De stevigheid van een kussen zorgt ervoor dat je comfortabel kunt draaien. Als je graag weg wilt zakken in een kussen, zijn verschillende kussens van dons en veren, wol of ander losse vulling geschikt. Deze kussens zijn in verschillende soorten stevigheid verkrijgbaar. Bij sommige hoofdkussens kun je vulmateriaal verwijderen waardoor je zelf de ideale zachtheid kan creëren. 

 

Een goed matras en hoofdkussen

Een goed matras ondersteunt je lichaam en zorgt ervoor dat je in een comfortabele houding kan slapen. De hardheid van een matras moet aangepast zijn op je lichaam. Je bouw en slaaphouding zijn belangrijke factoren voor het kiezen van een goed matras. Voor een hoofdkussen is dit eveneens belangrijk. Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je wervelkolom recht ligt. Als je heupen en schouders goed wegzakken in het matras, is dat de basis van een prettige slaaphouding ongeacht in welke positie je ligt. Als je hoofd ook recht ligt komt dit je gehele slaappositie ten goede. Wanneer je een te dik kussen heb en je kin naar je borst gelift wordt heeft dit een negatieve invloed op je nek en rug. Bij een te dun kussen kan je hoofd naar achteren kantelen wat ook niet goed is voor je slaaphouding. Je hebt dus een kussen nodig die qua materiaal past bij je behoeftes, én de juiste dikte heeft.

 

Verschillende materialen van kussens

Als je een geschikt hoofdkussen wilt vinden kun je kijken naar de verschillende materialen waaruit een kussen is gemaakt. Dus afhankelijk van je slaaphouding en voorkeuren kun je kiezen uit passende hoofdkussens. Materialen die in verschillende hoofdkussen zitten zijn synthetisch materiaal, dons en veren of wol. Het voordeel van deze materialen is dat ze in verschillende mate van volheid in een kussen zitten. In sommige kussens met een rits kun je wat kussenvulling uit het hoofdkussen halen. Hierdoor kun je zelf de ideale dikte bepalen. Naast deze materialen zijn ook hoofdkussens verkrijgbaar van schuim, dit zijn meer stevige kussens. Hierbij kun je denken aan kussens van traagschuim, koudschuim of latex. Een hypoallergeen hoofdkussen is vaak gemaakt van traagschuim of bamboe.