Interieurtrends

De nieuwste woonbladen, interieurprogramma’s op televisie en online styling influencers laten het duidelijk zien. In de nieuwste interieurtrends draait het vooral om warmte. De woonkamer, slaapkamer en keuken moeten de gebruiker vooral een gevoel van thuiskomen geven. Inspiratie vinden we in de woorden knus, behaaglijk, gastvrij en comfortabel. Daarom kiezen we voor hoogpolig tapijt, plisse gordijnen en niet te vergeten een zachte plaid om heerlijk onder te kruipen. Op deze manier houd je het wel even vol en kun je alleen of samen heerlijk genieten van een spannende film of een goed boek. Geen zin in bezoek? Dan trek je de plissegordijnen van top to bottom dicht en geniet je van je welverdiende rust.

Trends in raambekleding

Goed gekozen raambekleding is een aanwinst voor je woning en fungeert toch een beetje als de kers op de taart. Zonder gordijnen oogt een raam een beetje ‘kaal’ en mis je de mogelijkheid om fel zonlicht te temperen in kracht. Daar staat tegenover dat raambekleding ook kan zorgen voor een stukje privacy. De nieuwste interieur trends zijn echter opvallend te noemen. Warme en donkere kleuren zoals oranje en donkergroen zien we steeds vaker. Daarnaast kiezen veel mensen voor gebruiksgemak door de aankoop van verstelbare plisse gordijnen in een bijpassende lichte of donkere tint.

Raambekleding, maak het niet te moeilijk

Als je op zoek bent naar raambekleding dan heb je daar een goede reden voor. Misschien wil je de slaapkamer verduisteren, planten beschermen tegen de felle zon, of de inkijk van buiten de woning tegengaan. Wat de reden ook is, houd hem altijd in je achterhoofd als je een keuze maakt voor het soort gordijn of stof. Plisse gordijnen zijn op dit moment heel populair en dat is niet voor niets. Ze zijn niet alleen te koop in een standaarduitvoering, maar ook in een top/down versie waarbij het mogelijk is om het raam alleen halverwege te bedekken. Plisségordijnen zijn heel prettig in gebruik en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stoffen.