Waarom glasvezelbehang ideaal is voor je muur

Op het moment dat je graag je muur een professionele uitstraling wilt geven dan doe je er goed aan om te kiezen om glasvezelbehang kopen. Het zorgt er niet alleen voor dat je muur er super netjes uitziet, maar het glasvezelbehang is tevens heel sterk en sluit naadloos aan op elkaar. Het ziet er daardoor prachtig uit en het biedt ook verschillende voordelen. Je kunt ook kiezen voor fotobehang. Als je zelf geen zin hebt om te gaan behangen dan kun je uiteraard een behanger inhuren. Glasvezelbehang is een verzamelnaam voor verschillende soorten behang die gemaakt zijn van glasweefsel, glasvlies, vliesbehang en renovlies behang. Andere namen die je hoort zijn glasbehang, glasweefsel, glasvlies enzovoort. Deze soorten behang zijn gemaakt van fijne glasvezels waardoor het materiaal zo sterk is. Je kunt met glasvezelbehang dan ook gemakkelijk stucwerk behangen om te voorkomen dat het gaat scheuren.

Wanneer gebruik je glasvezelbehang

Iedere kale wand of stuclaag is poreus en hierdoor krijg je snel krassen of deuken op het moment dat je ertegenaan stoot. Een wand of stuclaag werkt ook altijd. Dit betekent dat het in en uitzet door warmte en vocht of juist krimpt als het koel en droog is. Doordat het uitzet en krimpt kunnen er scheuren ontstaan. Als je wilt voorkomen dat er scheuren, krassen en deuken inkomen dan kun je glasvezelbehang gebruiken. Door de sterke vezels wordt de wand bijeen gehouden en beschermt waardoor je een strak resultaat krijgt. Glasvlies, glasweefsel en renovlies hebben allemaal een andere soort afwerking.

De verschillen tussen glasvlies, renovlies, vliesbehang en glasweefsel

Al deze soorten vallen onder glasvezelbehang, alleen de soort vezels die gebruikt zijn en de afwerking hiervan wisselt per soort behang. Glasweefsel is verkrijgbaar in verschillende structuren en diktes, gemakkelijk aan te brengen, vangt haarscheurtjes op, zeer sterk en licht egaliserend. Glasvlies heeft een erg strakke afwerking, bestaat uit glasvezels, wordt een met de muur, is makkelijk te snijden, vangt haarscheurtjes op, glas van structuur en is licht egaliserend. Renovlies bestaat uit een combinatie van papier en vezels, vangt haarscheurtjes op, is een goedkoop alternatief, glas van structuur en licht egaliserend.

Waarom is renovliesbehang een goede optie

Renovlies behang heeft een open systeem. Doordat mensen graag gladde wanden in hun woning willen hebben dan wordt dit vaak gerealiseerd met stuc. Iedere wand met stuc of gips bevat vocht. Dit vocht zal weg moeten kunnen trekken en bij het opdrogen is het mogelijk dat er scheuren ontstaan waardoor de wand minder strak wordt. Met reno vlies behang voorkom je scheuren. Doordat het vocht kan wegkomen is het ook nog eens beter voor je gezondheid, doordat er geen schimmelvorming gebeurt achter het behang. Het vocht kan gemakkelijk verdampen door het open systeem.