Het grote voordeel van plissé gordijnen

Raamdecoratie trends 2020

Er zijn een viertal trends in 2020 op het gebied van raamdecoratie. Dat zijn:

  • Warme tinten, beken vooral kleur
  • Omarm de natuur
  • Klassiek modern
  • Natuurlijke lichtinval

In ons interieur zien we steeds vaker echte eyecatchers terug. Daar waar eerst werd gekozen voor veilig wit en basic, wordt steeds vaker voor warme, sprekende kleuren gekozen. Dat is ook bij raamdecoratie het geval. Dat gaat ook op voor plisségordijnen. We hoeven niet meer te benadrukken dat een plissé gordijn door haar veelzijdigheid bij iedere woonstijl past. Plissé gordijnen geven ieder interieur een strakke, moderne touch maar doen het ook erg goed in een meer klassieke inrichting.
Een plissé gordijn is al mooi op zich, maar in een warme, opvallende kleur is het een prachtige raambekleding. Kies eens voor aardetinten zoals okergeel of koraalrood. Dit soort kleuren passen uitstekend bij houten vloeren en zijn momenteel helemaal hot.

Plissé gordijnen zijn in vele materialen en stoffen leverbaar. Door te kiezen voor een wat stoerdere look en een wat grover materiaal is er een knipoog naar de natuur, ook een van de trends van 2020. Maar ook wordt in 2020 een natuurlijke lichtinval omarmt. Omdat direct zonlicht vrij fel en hard is, zijn plissé gordijnen van lichtdoorlatende of transparante stof helemaal van nu. In veel ruimtes als woonkamer, keuken of kantoor is voldoende lichttoetreding een must maar kan de scherpte van de zon er door plissé gordijnen worden uitgehaald.

Behalve uit de standaard plissé gordijnen die van boven naar beneden kunnen worden gelaten, heb je ook top down of bottom up plissé gordijnen en dag en nacht plissé gordijnen. Je kunt dus niet alleen qua kleur, maar ook qua bediening met een plissé gordijn alle kanten op. Door de veelzijdigheid van plissé gorden heb je altijd gordijnen op maat. Plisse gordijnen zijn namelijk in heel veel soorten ramen toepasbaar en goed te monteren. Denk aan lichtkoepels, schuine ramen, dakramen, kantelramen of deuren. Ook het bedieningsgemak is een groot voordeel. Kies uit greepbediening, koordbediening of kettingbediening.